Нова акција добровољног давања течности која живот значи у среду, 16. јануара

Ниске резерве крви, посебно недостаје крв А групе и О+ групе

Током протекле недеље, Институт за трансфузију крви Србије саопштио је да су резерве крви смањене, а да посебно недостаје крв А групе и О+ групе, као и крв свих негативних  Rh крвних група. Потреба за јединицама крви је константна, а посебно изражена у овом периоду године као и током летњих месеци, саопштавају из Црвеног крста Панчево.

Због тога ће сутра, 16. јануара, од 9 до 12 сати, у оквиру редовне градске акције добровољног давања крви, у просторијама Црвеног крста, Жарка Зрењанина број 15. Да би промоција добровољног, течност коју живот значи дати и запослени, волонтерке и волонтери Црвеног крста Панчево.

Запослени у Црвеном крсту, волонтерке и волонтери  јесу добровољни даваоци крви, прикључујући се на тај начин популацији од  3 одсто наших грађана који редовно дају крв.

Током ове недеље панчевачки Црвени крст ће  у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организовати  још две  акције прикупљања крви:

  • У петак, 18. јануара, у сарадњи са Месном заједницом Качарево од 9:30 – 11:30 сати и
  • Омладинску акцију добровољног давања крви у Гимназији „Урош Предић“ од 12:30 – 14:00 сати.

Грађани и грађанке  могу да дају крв сваке среде од 9 до 12 сати у акцијама добровољног давања крви у организацији Црвеног крста Панчево у просторијама у улици Жарка Зрењанина број 15.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: