Подаци Завода за јавно здравље Панчево

Ни у Панчеву, ни у Јужнобанатском округу нема жаришта епидемије, свакодневно десетак позитивних на Ковид-19

Око две трећине пацијената има лакшу клиничку слику и након прегледа од стране лекара уз адекватну терапију упућују се на кућно лечење

Епидемиолошка ситуација је у складу са тренутним епидемиолошким активностима инфекције Ковид-19, као и у осталим деловима наше земље, рекли су за наш портал у Заводу за јавно здравље Панчево.

„Ни у Панчеву, а ни у Јужнобанатском округу нема нових жаришта иако свакодневно имамо десетак новооткривених случајева позитивних на Ковид-19″, каже за Панпрес др Љиљана Лазић, директорка Завода за јавно здравље Панчево.

Додала је да су случајеви спорадични (одвојено заражавање) и као такви се епидемиолошки и обрађују. Она је истакла да су сви пацијенти су адекватно медицински збринути у зависности од тежине клиничке слике.

Подаци показују да око две трећине пацијената има лакшу клиничку слику и након прегледа од стране лекара уз адекватну терапију упућују се на кућно лечење, док се пацијенти са тежом климичком сликом према процени лекара упућују се на Инфективно одељење Опште болнице и према процени инфектолога адекватно се медицински збрињавају.

Контакти оболелих пацијената се, како кажу у Заводу, уредно евидентирају после обављеног епидемиолошког истраживања и упућују у кућну изолацију у трајању од 14 дана по решењу санитарне инспекције које им се доставља на кућну адресу.

Из Завода нам нису одговорили на питања колико је укупно људи тестирано у граду Панчеву, и Јужнобанатском округу, колико је укупно заражених, колико је људи оболело од Ковид-19 у последњих десет дана, и колико је људи у кућној изолацији. Питања смо послали и Институту за јавно здравље Војводине, а одговори нам још нису стигли.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: