Општа болница Панчево више не даје податке, у Батуту без одговора

Недоступне информације о смртним исходима од вируса грипа

Информације о броју пацијента који се лече од последица грипа и броју умрлих од тог вируса у Општој болници Панчeво, нису више доступне јавности. Прошле недеље обавештени смо из ове здравствне установе да те информације од сада потражимо од Института за јавно здравље Батут.

У среду, 27. фебруара, како су нас упутили у Батуту, послали смо имејл у којем смо затражили информације о епидемиолошкој ситуацији грипа у Граду Панчеву, број оболелих и број смртних случајева.

Одговор нисмо добили, па смо се телефонским путем поново обратили Батуту. Речено нам је да се извештаји о епидемиолошкој ситуацији објављују недељно на интернет страници Института (http://www.batut.org.rs/). На нашу констатацију да су приказани збирни подаци, те да нису подељени по локалним самоуправама, речено нам је да ћемо након консултација бити обавештени, али позив је изостао.

Завод за јавно здравље Панчево  средом објављује недељне извештаје о епидемиолошкој ситуацији у Јужнобанатском округу, али информација о броју умрлих од вируса грипа нема.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: