Конференција за новинаре поводом напада на медицинску сестру Опште болнице Панчево

Напади на запослене у болницама скоро свакодневни

Обезбеђење неадекватно у Општој болници Панчево

Општу болницу Панчево данас је посетио Славен Кључар, председник Извршног одбора Коморе медицинских сестара и техничара Војводине. Разлог посете јесте напад на медицинску сестру Опште болнице Панчево, која је у покушају да спречи крађу новац се супротставила лопову, и због тога задобиле тешке телесне повреде.

Наиме, 14. новембра, на Дечјем одељењу Опште болнице Панчево, Т.А. којег је полиција истог дана ухапсила покушао је у чајној кухињи да украде новчаник. Медицинска сетра је покушала да га заустави али ју је он одгурнуо низ степенице и она је задобила прелом леве руке.

Како је саопштио др Михајло Митровић, начелник Ортопедског одељења, где се тренутно налази повређена жена, пацијенткиња је оперисана и осећа се добро, и додао да ће ускоро бити отупштена кући. Он је напоменуо да није први пут да се особље Опште болнице сусреће са оваквим догађајима, већ да насиља има на свим одељењима.

„Готово свакоднево имамо што вербалне, што физичке нападе. Нажалост, ово се заврштило кобно по нашу колегиници и јесте упозорење за убудуће. Имали смо скоро овакво разбојништво на нашем, али и на другим одељењима. То је све пријављено службама, неки су и ухваћени, али је све прошло на материјалној штети, без повређивања“, рекао је Митровић.

Он је додао да због реконструкције Интернистичког блока Опште болнице, постоји више улаза у установу, те да је обезбеђење неадекватно.

Председник Извршног одбора Коморе медицинских сестара и техничара Војводине Славен Кључар рекао је да то тело најошттрије осуђује насиље над медицинском сестром, и њиховом чланицом, те да ће јој бити пружена финансијска, правна и социјална помоћ.

Додао је да Комора активно учествује у раду Комисије за безбедност здравстених радника, при Министраству здравља, те да је неопходна примена закона и строже судске казне, како би напади на медицинске раднике престали.

Према досадшњим информацијама, починиоцу овог кривичног дела је одређено задржавање од 30 дана.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: