Повећава се број заражеих корона вирусом у Војводини

Могуће да ће Општа болница у Панчеву поново имати ковид део

Двоје преминуло од короне у Клиничком центру Војводине, Инфективна клиника пуна

На Инфективној клиници у Новом Саду, у протекла 24 часа, од ковида-19 преминуле су две особе, а са 70 пацијената, колико их је тренутно смештено, капацитет је скоро попуњен, тако да се Клиника за ортопедију претвара поново у ковид болницу, пише новосадски портал 021. Покрајинска влада наложила је да се поново забране посете старачким домовима, рекао је покрајински премијер Игор Мировић.

Јуче су преминули су мушкарац из Врбаса стар 63 године и жена стара 83 године која је била штићеник приватног старачког дома у Петроварадину. Она је друга особа из овог дома која је преминула од короне, након што је један мушкарац умро почетком јуна.

Према званично доступним подацима, од почетка епидемије у марту, у Војводини је од ковида-19 умрло 26 особа.

Мировић је изјавио да се сада сваког дана у Војводини региструје од 20 до 40 нових пацијената, највише у Новом Саду. Он није прецизирао каква је ситуација по градовима.

Према његовим речима, пацијенти из целе Војводине смештају се у Клинички центар у Новом Саду, а места има за још њих петоро. Због тога се Ортопедија спрема за пријем оболелих, а могуће је и да ће болнице у Панчеву, Суботици и другим градовима имати делове за лечење ковид пацијената.

Како је навео, мада је приметан раст броја новооболелих, већина има лакшу клиничку слику или нема симптоме, а сада ће уследити доношење одређених мера како би се сузбила епидемија.

„Ситуација у Војводини није драматична, али није ни за потцењивање и очигледно је да је вирус ту. Већи је раст броја оболелих него оних који се смештају на Клинику, тако да је статистички то повољна околност, али вирус је непредвидив и морају се предузимати додатне мере“, навео је Мировић.

Он је додао да готово нема насеља на територији Војводине које нема бар једног оболелог, а да ситуација није тако драматична као у неким другим крајевима Србије, али је за опрез и примену мера заштите.

Навео је да је Нови Сад први по броју оболелих, као и броју људи у самоизолацији, што је и очекивано, јер је највећи град са више од 400.000 становника и активним друштвеним животом – клубовима и изласцима.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress