Председник Покрајинске владе посетио Панчево

Мировић: Настављамо улагање у здравство

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић обишао је данас Интернистички блок Опште болнице Панчевo, за чију је реконструкцију Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара.
Радови на реконструкцији су почели 17. октобра ове године, а предвиђени рок за завршетак радова је шест месеци.

Интернистички блок Опште болнице није реновиран, нити реконструисан још од изградње 1973. године.

„С обзиром да смо наследили запуштен здравствени систем у Војводини, Покрајинска влада уложила је значајна средства у реконструкцију објеката и набавку најсавременије опреме,“ рекао је Мировић и додао да су из покрајинског буџета издвојена средства и за рекострукцију дела специјалних болница у Ковину и Белој Цркви.

Он је истакао да ће Покрајинска влада у сарадњи са Републичом, наставити улагање у здравствени систем, како би за пет до седам година био потпуно реконструисан.

Из средстава текуће буџетске резерве Покрајинска влада за поправку ЦТ апарата за Општу болницу Панчево издвојила је 9,12 милиона динара и 3,6 милиона динара за набавку ултразвучног колор доплера за педијатрију.

Градоначелник Панчева Саша Павлов рекао је се вишегодишњи сан свих грађана јужног Баната остварује, те да је ове године локална самоуправа од Покрајинске владе добила око 700 милиона динара.

„Осим реконструкције болнице, која јесте највећа инвестиција, добили смо још око 200 милиона динара кроз финансирање пројеката за инфраструктурне и капиталне пројекте из области заштите животне средине, пољопривреде и привреде“, истакао је Павлов.

bolnica
Радови у току
radovi bolnica
Унутрашњост Интернистичког блока

У панчевачкој болници ради се отежано, али су према речима др Слободана Овуке, директора те здравствене установе, сви срећни јер ће коначно и запослени и пацијенти добити нормалне услове за рад и лечење.

Након обиласка болнице, Игор Мировић и Саша Павлов одржали су радни састанак, на којем су разговарали о могућностима решавања два велика пројекта у Панчеву – завршетку последње фазе Северне индустријске зоне и изградњи Потамишког колектора. специјалне болнице у Ковину и Белој Цркви

Током дана председник Мировић обишао је фабрику воде у Ковачици, за коју је из покрајинског буџета издвојено 41,6 милиона динара, за финансирање треће фазе радова, чији је пројектовани капацитет 1800м3 на дан. За три недеље ово постројење биће пуштено у рад, уколико временски услови буду то дозволили. Крајњи циљ је да се обезбеди квалитетна пијаћа вода за Ковачицу и околна места.

„Покрајинска влада је у последњих година дана уложила више од милијарду динара у мање развијене општине у покрајини,“ рекао је Мировић и додао да ће се више пажње и новца усмерити ка тим општинама и у наредној 2018.години.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: