Прегледи и дијагноастика у градској амбуланти

Ковид амбуланта Дома здравља прима пацијенте са израженим симптомима

Амбуланта се налаз и у Улици Змај Јовина 10, и ради од 7 до 20 сати

Грађани и грађанке који имају симптоме Ковид 19 инфекције, когу се јавити у Ковид амбуланту Дома здравља Панчево, у Улици Змај Јовина 10, од 7 до 20 сати, како би се обавили неопходни прегледи и дијагноастика, саопштили су из Дома здравља Панчево. Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља Панчево пацијента упућују у установу следећег нивоа заштите, односно надлежне опште болнице.

Како би се избегле непотребне гужве, напомињу се у саопштењу, у Ковид амбуланту треба да се јаве само особе које имају изражене симптоме – високу температуру и учестали кашаљ, уз отежано дисање. Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку слику и имају благе симптоме болести, потребно је да остану код куће у самоизолацији, уз уобичајено лечење лаких облика респираторних инфекција (обилно узимање течности, лакше кашасте хране, уношење витамина, уз хигијенски режим живота). Такође, у самоизолацији од 14 дана, треба да буду и особе које су биле у контакту са оболелима од Ковид 19 инфекције.

Телефони тријажне амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције:

  • Моб лекар 1: 062/807 31 10 – (07 – 20h)
  • Моб лекар 2: 062/807 31 09
  • Моб лекар 3: 062/807 31 47
  • Фиксни телефон: 013/345-094

Из Дома здравља апелују на грађане и грађанке да се понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: