Нови подаци о зарази корона вирусом

Институт: Епидемиолошка ситуација у Панчеву критична

Институт за јавно здравље Војводине и даље оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као ванредну, са даљом тенденцијом погоршања.

Током претходног дана у Војводини је регистровано 1.755 нових случајева. У свим општинама и даље се региструју високи нивои оболевања. По броју нових случајева предњаче Нови Сад, Панчево, Сремска Митровица и Кикинда, а потом Суботица и Сомбор. Ситуација је критична посебно у Панчеву, Зрењанину и Сремској Митровици.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 20.176. Институт процењује да је тај број далеко већи. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 7470, потом следе Панчево и Зрењанин са више од 1000 регистрованих активних случајева.

Подаци од јуче, 25. новембра, показују да је у Јужном Банату забележено 392 нових случаја заразе, у Панчеву 204, у Белој Цркви 43, Вршцу 41, Ковину 33, Алибунару 24, Ковачици 23, у Пландишту и Опову по 12.

Здравствени систем је у изузетно тешкој ситуацији, готово критичној ситуацији. Запослени у здравству улажу максималне напоре да одрже функционисање система, стоји у саопштењу Института.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress