Гојковић: У Клиничком центру Војводине 122 ковид пацијента, ситуација из неповољне прешла у несигурну

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да је по јутрошњем пресеку, у болницама у Војводини хоспитализовано 369 ковид позитивних пацијената.Он је за Пинк рекао да се у Клиничком центру Војводине тренутно лече 122 ковид пацијента, од којих је шесторо на респираторима. То је у односу на последње податке објављене јуче 12 пацијената мање у КЦВ-у, а двоје мање на респираторима.

Међутим, Гојковић није навео, што је пракса надлежних од почетка епидемије у марту, да ли је и колико пацијената примљено у међувремену у болницу, колико их је отпуштено, односно да ли је неки пацијент преминуо.

„Број новозаражених у Војводини је константно двоцифрен у претходних пет до седам дана. Идемо према једној доброј ситуацији што опет зависи од поштовања мера и колико се грађани понашају у складу са препорукама“, казао је Гојковић.

Наводећи да је по јучерашњем пресеку широм Србије хоспитализовано око 1.900 ковид пацијената а да су 73 пацијента на механичкој вентилацији, Гојковић је оценио да се из „неповољне јулске“ епидемиолошке ситуације ушло у тренутну „несигурну“ ситуацију коју карактерише мањи број новозаражених и оних који леже у болницама.

Додао је да потенцијални ризик представљају грађани који се у Србију враћају са летовања из иностранства и оценио да је кључно задржати до краја августа тренд пада броја новооболелих како не би били угрожени планови за почетак школске године.

Пинк, 021

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: