Гојковић: Најгори дан у Војводини од почетка епидемије, близу смо тога да пређемо црвену линију

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да је јучерашњи дан био најгори у Војводини од почетка епидемије, кад је реч о броју новозаражених и умрлих од ковида-19.

Од последњег пресека јуче у 15 сати до сада, у Војводини је од ковида умрло четворо људи, што је највећи број умрлих у једном дану од почетка епидемије“, изјавио је Гојковић. 

Он је додао да се у Покрајини већ четири дана бележи троцифрен број новозаражених.

„Јуче смо имали највише заражених – 122“, рекао је Гојковић и нагласио да су ковид центри у Војводини скоро пуни.

Навео је да је до пола попуњена четврта ковид зграда у Клиничком центру Војводне, ковид одељење болнице у Врбасу је пуно, а и у Панчеву су такође пуни капацитети.

„Ми сада од једне несигурне епидемиолошке ситуације имамо изразито неповољну ситуацију“, рекао је.

Гојковић каже да, уколико се наставе окупљања у великом броју у затвореном и отвореном простору, број заражених може да се дуплира, а такав удар здравствени систем неће моћи да издржи.

Чак и да отворимо нове болнице нећемо имати здравствене раднике, близу смо тога да пређемо црвену линију за који се бојим да неће бити повратка“, упозорио је Гојковић.

У Клиничком центру Војводине кажу за 021 да се у тој болници тренутно лечи 195 пацијената оболелих од вируса корона, што је 15 пацијената више него дан раније. На Инфективној клиници смештено је 13 пацијената на респиратору што је исти број као и дан раније.

Највећи број хоспитализованих пацијената је из Новог Сада, а следе оболели из Врбаса, Суботице и осталих места у Војводини.

У Дечијој болници налазе се две малолетне особе позитивне на ковид-19.

У јужном Банату тренутно је око 150 особа заражено корона вирусом, а дневно се открије од 10 до 15 нових случајева дневно, рекла је за РТС Љиљана Лазић, директорка Завода за јавно здравље Панчево. Она је додала да две трећине особа имају лакшу клиничку слику и лече се код куће, средње тешки болесници се лече у Општој болници Панчево и у вршачкој болници, а тежи пацијенти се упућују у Београд.

021, Танјуг, Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: