Дневно се тестира 80 до 100 грађана и грађанки

Епидемиолошка ситуација у Јужнобанатском округу и даље нестабилна

Завод за јанво здравље Панчево у потпуности спреман у погледу кадра и опреме да спроведе све редовне активности, послове и задатке везане за борбу против епидемије Ковид-19

Епидемиолошка ситуацији у Јужнобанатском округу је и даље нестабилна, јер вирус циркулише у популацији, али је под контролом са ниским бројем оболелих на дневном ниво, кажу у Заводу за јавно здравље Панчево. Који је то број ипак нисмо успели да сазнамо у Заводу, јер су нас упутили на Градски штаб за ванредне ситуције града Панчева који традиционално не одговора на наша питања.

Завод врши тестирање узорака пацијената сумњивих на Ковид-19, који се узоркују у ковид амбулантама, у свакој општини, као и тестирање грађана на лични захтев. Дневно се уради од 80 до 100 узорака, показују подаци те здравствене установе.

На питање да ли међу запосленима у Заводу има заражених, одговорају негативно и додају да се поштују превентивне мере, и обављају своје редовне обавезе у складу са планираним активностима.

„Завод током читаве пандемије Ковид-19 обавља све послове и задатке, надзора, контроле и тестирања грађана на Ковид-19 и тако ће бити и у наредном периоду, без обзира на број оболелих особа“, наводе у Заводу и додају да су капацитети Завода у погледу кадра и опреме у потпуности спремни да спроведу све редовне активности, послове и задатке везане за борбу против епидемије Ковид-19 на територији целог Јужнобанатског округа.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress