Запослени у Дому здравља Панчево прославили јубилеј

Две деценије Службе кућног лечења

Данас у Служби кућног лечења раде два лекара, седам техничара, и два возача што је недовољно

Служба кућног лечења Дома здравља почела је са радом 23. марта 1997. године, а данас су запослени обележили значајан јубилеј, 20 година постојања. Служба је током две деценије претрпела бројне промене, а пре две године је и пресељена из објеката Дома здравља у Улици Милоша Обреновића, у просторије амбуланте Стрелиште.

Обележавању јубилеја присуствовао је и прим др Ђура Наумовић, који је основао Службу кућног лечења.

„Данас је она у другом простору, променила се и структура запослених. Пре двадесет година само поједини градови у нашој земљи су имали Службу кућног лечења. Ми смо обишли неколико градова и добили упуте како се лечи, а затим основали Службу. Запослени морају да уносе нове елементе у посао, и потребно је обезбедити да лекари и техничари имају могућност да дођу до свих пацијената којима је потребна помоћ, изван центра Панчева“, рекао је др Ђура Наумовић.

Данас у Служби кућног лечења раде два лекара, седам техничара, и два возача, што је према речима др Велибора Радусиновића, начелника Службе недовољно у односу на број пацијената. Он каже да се дневно збрине од 12 до 15, углавном тешких пацијената.

То су често особе у терминалној фази болести, којима треба прићи на посебан начин.

„Веома је тешко радити овај посао јер оно што преживљавамо са пацијентима, понесемо и кући. Али моје колегинице и ја волимо наш посао и увек смо ту да пацијентима пружимо топлу и лепу реч“, прича Горица Поповић, главна сестра Службе кућног лечења.

Према речима др Данијеле Ристовски Корниц, директорке Дома здравља Панчево, установе ће и надаље радити на унапређивању рада Службе кућног лечења. Када је реч о запошљавању додатних кадрова, који су неопходни, директорка каже да ће се више о овој теми знати након усвајања кадровског плана установе од стране Министарства здравља.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: