Залихе крви у граду Панчеву тренутно су на минимуму

Две акције прикпупљања крви у Панчеву

Залихе крви у граду Панчеву тренутно су на минимуму, а посебно недостају О+ и О- крвне групе. Из тог разлога Црвени крст Панчево у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, уз подршку града Панчева, ове недеље организује две акције прикупљања крви.

Прва редовна Градска акција прикупљања крви биће организована, у среду, 21. октобра, од 9 до 12 сати, у просторијама Црвеног крста Панчево, Жарка Зрењанина број 15.

Друга ванредна Градска акција прикупљања  крва биће организована, у петак, 30. октобра, од 10 до 13 сатиу Улици Војводе Радомира Путника испред Галерије савремене уметности у Трансфузиомобилу – модерно опремљеном  наменском возилу за прикупљање крви на терену.

Све акције се реализују уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера за заштиту здравља становништва од заразне болести Ковид 19.

Из Црвеног крста кажу да су потребе за залихама крви повећане и због пандемије изазване вирусом Ковид 19. Поред тога пандемија је проузроковала и смањење броја даваоца крви из различитих разлога. Додају и да велики број људи тренутно посао обавља од куће, а да млади средњошколског узраста, који први пут постају даваоци крви са навршених 18 година, се сада у много мањем броју одазивају због немогућности организовања акција прикупљања  крви у средњим школама.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: