Поклон Уједињених Арапских Емирата Општој болници Панчево

Донација три апарата за Интерно одељење

Амбасадор УАЕ уручио опрему

Општу болницу Панчево данас, 1. августа, посетио је Његова Екселенција Dzuma Rased Al Daheri, амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Србији и уручио донацију опреме за Интерно одељење.

Реч је о једном холтер – монитору и две инфузионе пумпе. Амбасадор је истакао да је његова земља започела искрене, пријатељске и братске односе са Репбуликом Србијом.

„Увек смо спремни да пружимо руку помоћи, и желимо да стигнемо до што већег броја болница и центара којима је потребна помоћ. Наш председник је ову годину прогласио за годину доброчинства и ова донација је део тог програма“, рекао је Dzuma Rased Al Daheri.

Госта је примио др Дражен Јелеча, заменик директора Опште болнице за хириршки блок, и том приликом му уручио захвалницу.

Контакт са амбасадом УАЕ остварена је на иницијативу докторке са Интерног одељења Ане Ковачевић, која је пријавила установу за донацију. Апарати су високог квалитета и много ће значити пацијентима и лекарима Интерног одељења.

„Свака донација је за нас значајана јер увек имамо мањак апарата. Инфузионе пумпе омогућавају да се на један адекватан начин дозира терапија лекова који иду веном, док холтер – монитор служи за праћење аритмија и ритма код пацијената. На одељењу имамо још неколико инфузионих пумпи које смо добили као донацију земунске болнице пре пет година, и још један холтер апарат, али се ти уређају много користе и кваре“, рекла је др Радмила Јевтовић, начелница Интерног одељења Опште болнице Панчево.

Одељењу би добродошао нови апарат за ултразвук срца, који је стар око десет година и за последње две године је био четири пута на сервисирању.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress