Дом Здравља Панчево у процесу реакредитације

Добре оцене за квалитетан рад

Агенција: Ниво квалитета услуга Дома здравља на завидном нивоу

Дом здравља Панчево је установа која у свакодневном раду успешно примењује утврђене стандарде у заштити здравља становништва, утисак је тима спољашњих оцењивача Агенције за акредитацију здравствених установа у Србији. Добре оцене су показатељ да би Дом здравља поново могао добити акредитацију која је истекла у децембру прошле године.

Панчевачки Дом здравља је у просецу реакредитације, односно поступку оцењивања квалитета рада здравствене установе на основу примене утврђених стандарда. Резултати тродневне посете спољашњих оцењивача Агенције службама и јединицама ове здравствене установе, од 30. јануара до 2. фебруара 2017. године,  саопштени су данас у Сали за едукацију Дома здравља.

Том приликом је истакнуто да извештај о раду служби Дома здравља садржи информације добијене кроз преглед документације, у обиласку служби и амбуланти и у разговору са фокус групама запослених, локалне самоуправе и пацијената.

Под лупом Агенције за акредитацију нашле су се службе у којима су оцењивани изабрани лекари, али и службе клиничке подршке – лабораторије, радиологије, службе за управљање информацијама и заштиту животне средине. Сарадња са локалном самоуправом и другим установама социјалне и здравствене заштите је од великог значаја за одржавање квалитета рада, сматрају оцењивачи.

„Најважнији су људски ресурси и велика подршка локалне самоуправе, што је снага ове установе“ – навела је Др Весна Златановић Митић, специјалиста ургентне медицине и  вођа тима спољашњих оцењивача Агенције за акредитацију здравствених установа у Србији. Она је истакла да се у оцењивању здравствених установа користи више од 450 критеријума.

Директорка Дома здравља Данијела Ристовски Корниц је изразила захвалност локалној заједници и свим запосленима на ангажовању у подизању нивоа квалитета рада у овој установи.

Извештај ће у наредних петанест дана бити достављен Агенцији која ће дати коначни суд да ли ће Дом здравља поново бити акредитована здравствена установа у Србији.

 

 

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: