У Градској управи

Директорки Дома здравља свечано уручена акредитација

Скупу присуствовали државни секретар у Министарству здравља и директор Агенције за акредитацију

Дом здравља Панчево почетком године добио је акредитацију на седам година, а у понедељак, 27. марта, у Градској управи, званичан документ о акредитацији уручен је др Данијели Ристовски Корниц, директорки те здравстене установе.

Свечаности су присуствовали проф. др Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља, Владимир Арсеновић, директор Агенције за акредитацију здравствених установа,  Данијела Лончар, начелница Јужнобанатског округа као и Саша Павлов, градоначелник Панчева

Проф. др Берислав Векић истакао је да акредитација Дома здравља на седам година указује на да то да су запослени у тој установи испунили све услове, направили протоколе и правила рада и понашања, која ће сигурно допринети да све здравствене услуге буду на још бољем нивоу. Он је додао да је новим Законом о здравственој заштити предвиђено поновно фузионисање домова здравља и болница. Такође, нагласио је да ће број немедицинског кадра у здравственим установама бити смањен, а да ће бити повећан број здравствених радника. Векић је најавио да ће до краја месеца бити завршен кадровски план, те да очекује отварање нових радних места.

Град Панчево, који је и оснивач Дома здравља, издваја за здравствену заштиту један, односно 1,2 одсто од укупног буџета, што је око 60 милиона динара. Саша Павлов, градоначелник Панчева сматра да је то довољано средстава распоређених на широку палету услуга.

Др Данијели Ристовски Корниц, директорка Дома здравља Панчево захвалила је свим запосленима у тој здравственој установи на ентузијазму и енергији који су допринели унапређењу квалитета рада Дома здравља.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: