Надлежни без конкретног одговора

Да ли има довољно заштитне опреме у панчевачкој болници?

На постављено питање новинарке БИРН-а, пре два дана, на конференцији Кризног штаба у Београду, да ли постоји проблем са заштитном опремом у Општој болници Панчево, јер се новинарима јављају запослени и сведоче да сами шију маске, др Предраг Кон је рекао да не зна ништа о томе. Додао је да се дешава да здравствене установе траже опрему преко медија, што није потребно, јер установе треба званично да затраже опрему, јер је другачије неће добити.

Како бисмо проверили тврдње БИРН-а послали смо питања Општој болници Панчево, али и Покрајинској Влади, али нисмо добили никакав одговор. Осим што смо затражили потврду или деманти информације о недостатку опреме у панчевачкој болници, надлежне смо упитали и о броју заражених пацијената у Граду Панчеву, броју смештених пацијената позитивних на Ковид-19 у тој здравственој установи, као и да ли међу запосленима има заражених. Такође, упитали сми да ли постоји начин да се редовно добијају подаци о броју оболелих на територији јужног Баната, јер се они или не објављују на сајту Ковид-19, или су застарели.

На данашњој конференцији за новинаре, Игор Мировић, премијер Владе Војводине, рекао је да у Покрајини има довољно заштитне опреме, да проблема никада није било, и да је додатна опрема стигла из Владе Републике Србије у централни магицин Клиничког центра Војводине, одакле се дистрибуира даље по болницима у Војводини. На питање о броју заражених у Граду Панчеву, Мировић није одговорио јер је како је рекао, више пута добио упутство од епидемилошке службе, да се не износе подаци заражених по општинама и градовима, и додао да је ситуација у Панчеву релативно добра.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress