У суботу, 1. октобра

Бициклистичка вожња „Дај педалу раку”

Подршка женама које се боре са канцером дојке

Завод за јавно здравље Панчево организује бициклистичку вожњу, у суботу, у 12 сати, у Народној башти Панчево, у оквиру регионалне акције удружења „Женски центар Милица” и  „Дај педалу раку”.

Ова бициклистичка вожња има за циљ да пружи подршку женама које се боре са раком дојке, али и да промовише важности обављања редовних прегледа и самопрегледа и да скрене пажњу на значај упражњавања здравих стилова живота, посебно спорта, са акцентом на бициклизам који је изузетно важан како у превенцији тако и у рехабилитацији.

Бициклистичка вожња „Дај педалу раку” ће почети 1. октобра, у 12 сати у целом региону. У Панчеву вожња почиње на улазу у Народну башту (улица Пастерова), затим се вози бициклистичком стазом око Народне баште (улицом Милоша Требињца, Првомајском, Боре Станковића, затим бициклистичком стазом у улици Милоша Обреновића и улицом Милоша Требињца назад на почетак вожње- улаз у Народну башту).

Панчево ће, по трећи пут, бити на мапи градова где се ова вожња организује. Бициклистичка вожња ће се одржати у 30 градова у Србији, Словенији и Хрватској: у Београду (ТЦ УШЋЕ), Врњачкој Бањи, Нишу, Врању, Ужицу, Краљеву, Крушевцу, Чачку, Крагујевцу, Тополи, Кучеву, Стопањи, Трстенику, Мајданпеку, Суботици, Аранђеловцу, Лесковцу, Горњем Милановцу, Великом Градишту, Ариљу, Сврљигу, Шапцу, Панчеву, Тутину,Лапову, Сремској Каменици, Словенској Бистрици, Загребу….

Бициклистичка вожња подршке је део кампање „Дај педалу раку” која се спроводи уз институционално покровитељство Министарства здравља Републике Србије, Министарства омладине и спорта Републике Србије и уз подршку ИЈЗС „Др Милан Јовановић Батут“.
https://www.facebook.com/events/650530099732624/

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: