Рачун у блокади 522 дана

Апотека Панчево пред колапсом

Искључена струја, пленидба компјутера у току

Након 522 дана колико је рачун Апотеке Панчево у блокади (од 30. децембра 2015. године) ситуација као да не може бити гора. Пре неколико дана електрична енерегија је у већем броју објеката искључена, као и у Управној згради. Поштеђене су једино оне апотеке које послују у оквиру домова здравља.

Ових дана почела је и пленидба компјутера коју је наложио стечајни управник фирме „Велефарм”, којој Апотека Панчево дугује 70 милиона динара.

Од када је рачун у блокади ( тренутни дуг износи 472.821.952,98 динара) установа није набавила ниједну кутију лека, не раде им телефони, интернет. Од 180 запослених колико их је било 2015. године сада у Апотеци Панчево ради око седамдесеторо.

После бројних неиспуњених обећања, неуспелих преговора и разговора, са представницима локалне и републичке власти, установа која је основана 1770. године је пред колапсом јер ускоро неће уопште моћи да функционише. Слични проблеми постоје и у другим градовима (Шапцу, Врању, Бору и Сремској Митровици), а републичка власт иако свесна проблема, решење још увек није пронашла.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress