Редовна акција прикупљања течности која живот значи у Црвеног крсту Панчево

Апел младим људима да дају крв

Резреве крви су током лета смањена, али овога пута и због актуелне епидемиолошке ситуације и мера које се спроводе, додатно је важно о томе информисати јавност и апеловати на хуманост, кажу у Црвеном крсту Панчево.

У среду 12. авугуста обележава се Међународни дан младих те том приликом волонтерке и волонтери Црвеног крста Панчево позивају наше младе суграђанке и суграђане да овај дан заједно обележимо  давањем крви. Позивамо их да дођу у  у среду од 9:00 до 12:00 у просторије Црвеног крста, у Улици  Жарка Зрењанина број 15, на редовну Градску акцију прикупљања крви.

„Како су  млади људи пре свега здраве особе пуне ентузијазма, иновативних идеја, спремни на изазове, шире позитиван дух, молимо их да овога лета  са својим пријатељима помогну да се обезбеде потребне количине крви. Иако је време одмора и летовања, не сме се заборавити да у болницама медицинско особље улаже сва своја знања и напоре у лечење али без пружене руке добровољних даваоца крви некоме ће лек недостајати„, наглашавају у Црвеном крсту Панчево.

Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крта, подсећа да ништа није важније од здравља и живота, и да се чином давања крви спасавају се многи животи, те апелује на младе људе да ово лето упамте по томе што ће учинити  најважнију ствар у нечијем животу, тиме што ће  дати део себе за нечије будуће време,  јер ће први пут дати крв и придружити се породици најхуманијих и најскромнијих људи, добровољних даваоца крви.

Она подсећа да свега 3 одсто становништа су особе које током свога живота десетине и десетине пута дају крв за  97 одсто нас којима ће једног момента у животу она бити неопходна.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: