Редовна Градска акција прикупљања крви биће организована у среду, 13. маја, од 9 до 12 сати

Апел из Црвеног крста Панчево: Дајте крв

Од појаве корона вируса у Србији број добровољних давалаца крви се смањио, што је и било очекивано, те су се до сада изводиле само хитне хируршке интервенције како би се одржале стабилне резерве крви у чему се и успело. С обзиром да се сада све враћа у нормалне токове рада и живота, те и здравствени сиситем наставља да функционише како потребе и налажу. Самим тим наставља се и оперативни програм који је био одложен за време ванредног стања, а за то је неопходно обезбедити стабилне залихе свих крвних група и свих компонената крв, кажу у Црвеном крсту Панчево.

Они апелују на суграђане и суграђанке да се у што већем броју одазову редовној Градској акција прикупљања крви у среду, 13. маја, од 9 до 12 сати, у просторијама Црвеног крста Панчево, у Улици Жарка Зрењанина 15 како би се обезбедио несметан рад здравствених служби.

Поред тога, тај дан биће посвећен и обележавању Националног дана добровољних давалаца крви  и тим поводом желимо да честитамо свим даваоцима њихов празник, наводи Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крста Панчево.

У Црвеном крсту Панчево и током ванредног стања реализоване су редовне Градске акције, а уведене су  додатне мере предострожности и заштите које су имале за циљ да појачају надзор у новонасталој ситуацији са корона вирусом.

„Велико хвала свима који су у претходном периоду налазили времена и у отежаним околностима ограниченог кретања, нашли начина и времена да дају крв“.

Ванредно стање јесте завршено, али примена превентивних мера остаје на снази  јер је епидемија још увек присутна. Акције добровољног давања крви се као и до сада одржавају  у складу са препорукама и мерама које се спроводе у циљу спречавања ширења заразе изазване вирусом Ковид 19, објашњавају у Црвеном крсту. Грађанима се препоручује да када долазе у Црвени крст Панчево носе маске и рукавице, а уколико немају заштитну опрему, она ће им бити обезбеђена приликом доласка.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress