Жељко Сушец поднео оставку на место народног посланика

На седници одржаној 6. јуна, чланови Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања су размотрили оставку коју је на функцију народног посланика поднео Жељко Сушец.

Како се наводи на сајту Скупштине Србије Одбор је утврдио да је подношењем оставке народног посланика Жељка Сушеца, изабраног са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, наступио случај из члана 88. став 1. тачка 2. Закона о избору народних посланика, у коме се подношење оставке наводи као један од разлога за престанак мандата народном посланику пре истека времена на које је изабран, те предлаже да Народна скупштина, у смислу члана 88. ст. 3. и 4. истог закона, констатује престанак мандата именованом народном посланику.

У наставку рада, чланови Одбора, размотрили су и дали позитивно мишљење народном посланику др Ивану Бауеру за вршење друге јавне функције.
Седници је председавао председник Одбора др Александар Мартиновић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова: Сандра Божић, Душица Стојковић, др Драгана Баришић, Јелена Мијатовић, Бранимир Јовановић, др Дарко Лакетић, Момо Чолаковић, Милорад Мирчић и Александар Марковић.
Сушецу је посланички мандат потврђен 3. јуна 2016. године. Он је био члан три одбора: Одбор за одбрану и унутрашње послове (заменик члана), Одбор за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва (заменик члана), Одбор за контролу служби безбедности (заменик члана).
У Скупштини града Панчева је одборник, и председник кадровске комисије, а обавља и директорску функцију у шумском газдинству Банат, које је део јавног предузећа Војводинашуме.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: