Скроман скор

У Скупштини Србије Панчево ће представљати само два посланика

Републичка изборна комисија доделила је 11. јула,  у складу са извештајем о укупним резултатима парламентарних избора, мандате будућим посланицима Скупштине Србије.

Парламентарни избори одржани су 3. априла, али су због више понављања гласања на једном бирачком месту у Великом Трновцу, коначни резултати потврђени 5. јула.

Српска напредна странка добила је 120 мандата, листа „Уједињени за победу Србије“ 38, Социјалистичка партија Србије 31 мандат, коалиција „НАДА“ 15, коалиција „Морамо“ 13 мандата, коалиција ДВЕРИ – ПОКС 10 мандата, Заветници 10 мандата, Странка војвођанских Мађара пет мандата, листа „Муфтија Аманет“ три мандата, коалиција Заједно за Војводину два мандата, СДА Санџака два мандата и Коалиција Албанаца Долине један мандат.

Највећи број мандата појединачно освојила је Српска напредна странка – 95, а преосталих 25 места са листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ поделило је чак девет партија. Седам мандата припашће Социјалдемократској партији Србије Расима Љајића, један мање имаће Партија уједињених пензионера Србије, док ће осталих седам странака са листе СНС имати од једног до три мандата.

Што се тиче посланика из Панчева, у скупштинским клупама у новом сазиву седеће их само двоје – Сандра Божић (СНС), из Панчева и Марко Младеновић (СНС), из Јабуке, који су посланици били и у сазиву из 2020. године. Прошлогодишње посланице СПС-а из Панчева Јустине Пупин Кошћал, ове године нема на списку посланика изборне листе „Ивица Дачић – Премијер Србије“, чији је носилац Социјалистичка партија Србије, која је друга партија по снази у парламенту са 23 мандата.

На изборним листама коалиције Уједињени за победу Србије, ПОКС, Покрет НАДА, Морамо, Патриотског блока за обнову Краљевине Србије и Заветника нема Панчевки и Панчеваца, те ће град на Тамишу представљати само два посланика СНС-а. Ни на листама мањинских странака из Војводине, од којих највише је добила Странка војвођанских Мађара, нема панчевачких представника.

Н1, Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: