Из одборничких клупа

СРС за смену Тиграна Киша због укидања ТВ преноса седница

Као по обичају власт је редом одбила све предлоге опозиције за допуну дневног реда

Одборници Скупштине града Панчева усвојили су на јучерашњој седници 79 одлука, а овога пута представници грађана и грађанки из редова владајуће партије СНС-а, били су расположени за дискусију па су чак неколико пута излазили за говорницу.

Као по обичају власт је редом одбила све предлоге опозиције за допуну дневног реда, који су се односили на јавност рада Скупштине, јер се седнице и даље не преносе.

Није се расправљало ни о иступању Панчева из регионалне агенције за развој Јужни Банат, и ситуацији у Апотеци Панчево, а које је предложио члан Слободног Панчева Никола Ћебић.

Одбијен је и предлог Дејана Јовановића из исте одборничке групе да се формира радна група за утврђивање трошења новца за медијске пројекте.

Највише полемике изазвала је трећа тачка дневног реда која се односила на измене одлуке о плану детаљне регулације за локацију Хиподром, где власт има намеру да гради Филмски град. Током расправе одборници су у оквиру те тачке говорили о Летњој позорници, о вртићима и затварању фабрика…

Одборник СНС-а Жељко Сушец изнео је податак да је 2012. године на листи чекања за упис у Предшколску установу „Дечја радост“ Панчево било 180 малишана, а да је ове године так број спао на 50! Пре 11 дана од Смиљане Голубовић, в.д. директорке те установе добили смо информацију да је на листи чекања ове године 168 малишана. Такође, Сушец је рекао да је власт градила вртиће, али истина је да је последњи објекат отворен 2013. године.

На питања о стању и опремљености средњих школа говорио је Предраг Богатинчевић, самостални одборник. Он је позвао већницу за образовање Татјану Божић, да одговори на одређена питaња, али се она није удостојила да изађе за говорницу.

Срђан Гламочанин, одборник СРС-а позвао је владајућу већину да смени председника Скупштине Тиграна Киша јер је „укинуо ТВ пренос седница“. Такође, он је рекао да председник Скупштине не одговара на одборничка питања, а Киш је одговорио да то није тачно.

Повреду пословника рекламирали су опозициони одборници Никола Ћебић и Павле Ђукић, али већина није сматрала да за то има основа.

Звезда седнице био је одборник СНС-а Марко Младеновић, који је похвалио политику председника Александра Вучића и позитивно оценио замисао да Панчево добије филмски град, те је награђен громогласним аплаузом.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: