Слободно Панчево: скандалозна одлука Владе о складиштењу отпада из околних градова у Панчево

Поводом Одлуке Владе републике Србије од 13. јуна, која између осталог предвиђа да ће се отпад из Смедерева, Алибунара, Ковина, Опова и Ковачице убудуће складиштити на територији града Панчева, огласила се Одборничка група Слободно Панчево. Они су  поставили питање да ли је град, односно градска власт на било који начин консултована и забог чега се градска власт не оглашава по овом питању.

„По нама одлука је скандалозна и предвиђа нешто што није у складу са ранијим одлукама Скупштине града Панчева које су забрањивале складиштење комуналног отпада из других градова на територију града Панчева.
Сматрамо да је понашање градске власти крајње неодговорно и да смо у последњих неколико месеци имали више случајева игнорисања озбиљих еколошких проблема у граду“, наводе представници Одборничке групе.

Они су подсетили да је у марту ове године на територији нашег града пронађено око 50 тона нелегално складиштеног опасног отпада и да се градска власт се није ограшавала по овом питању.

„Поред тога пре само три месеца смо, у сарадњи са грађанима и медијима, покренули питање складиштења вештачког ђубрива у Стаклари. Градска власт се ни повогом овог питања није ограшавала. Да ли ми имамо граску власт или не? Да ли та градска власт нешто ради или не? Да ли се о питањима која се тичу Панчева и Панчеваца питамо ми или се тиме баве партијски шефови у Београду?“, питају се чланови Одборничке групе Слободно Панчево.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: