Професор Филозофског факултета о изборима

Слободан Антонић: Председник ће бити познат након првог круга

Опозиција се „преиграла“

„Имам утисак да нећемо имати високу излазност на председничким изборима и да ће се највероватније ствар завршити у првом кругу“, каже Слободан Антонић, професор Филозофског факултета у Београду.

Он је додао да то ипак не значи да грађани не требају да изађу и гласају. Очекивани изборни резултат говори и о опозицији која се према Антонићевим речима „преиграла“.

„Од самог почетка они су требали да ставе нагласак на неравноправне изборне услове и неслободне изборе. Дужност опозиције је да не ћути о неким стварима и да указује на проблеме. Опозиција је сувише рачунала на то да ће само својом понудом и појавом да анимира апстиенете. Међутим, по мом мишљењу то је била погрешна процена јер ако хоћете да подигнете одзив морате да напавите једну врсту референдумске атмосфере, која сада не постоји. Ако већ постоје избори није ли једини начин да се промени власт која гуши медије, кроз изборе“, оценио је професор.

Такође, он очекује да уколико председник државе постане актуелни премијер, власт ће још више окупирати затворено друштво у којем сада живимо, а ситуација ће за годину дана бити још гора.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: