Због недемократских изборних услова

Савез за Србију Панчево: нећемо учестовати на изборима за Савете Месних заједница

Савез за Србију Панчево, који чине Демократска странка, Народна странка и Српски покрет Двери, на састанку одржаном 24. јуна 2019. године, једногласно је одлучио да неће учествовати на изборима за Савете Месних заједница Долово, Омољица и Јабука који су заказани за 14. јул 2019. године.

У саопштењу Савеза за Србију Панчево наводи се да ће тај Савез бојкотовати изборе јер није дошло до промене изборних услова, нису могући фер, коректни и демократски избори. Они су позивали и остале опозоционе странке и покрете у граду Панчеву да им се придруже у активном бојкоту.

„Већ на почетку предизборне кампање у ова три насељена места, активисти и функционери Српске напредне странке су заузели просторије Месних заједница и користе их као своје страначке просторије, а житељи ових места су поново под притисцима и претњама не само на улици већ и у својим домовима. Савез за Србију – Панчево ће на све мирне, легалне и легитимне начине заштити житеље ових села, а житеље позивамо да нам пријаве свако узнемиравање, претњу, уцену и сваку другу непријатност коју доживљавају од стране активиста Српске напредне странке. Такође, позивамо житеље да нам пријаве све неправилности које уоче, како би благовремено и адекватно реаговали“, пише у саопштењу Савеза за Србију Панчево.

Они позивају грађане да им се придруже, у активном бојкоту и политичкој борби против Српске напредне странке, на њиховим пунктовима и дају потпис подршке против овог режима.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: