Промене потребне и Панчеву

Савез за Србију – нови опозициони фронт

Представници панчевачких одбора Народне странке, Српског покрета Двери и Демократска странке одржали су у уторак, 21. августа, конференцију за новинаре на којој су објавили оснивање Савеза за Србију.

Они су истакли да је иницијатива за оснивање Савеза потекла од самих грађана, који већ дуго траже заједнички наступ искрене опозиције овој, лошој власти. Локални одбори су само послали сигнал својим централама и сведоци смо да се иницијатива спроводи у дело.

Оснивањем Савеза за Србију, опозиционог фронта, ствара се апсолутно нова политичка реалност, где се опозиција не бори за цензус, већ Савез за Србију представља једину озбиљну алтернативу валадајућем режиму“, навели су представници опозиције.

Додају да је један од основних циљева након њихове победе на изборима формирање владе састављене од стручњака орочене на годину дана, након чега ће бити одржани фер, слободни и пресвега законити избори и где ће свако слободно моћи да кандидује свој програм и своје кандидате.

Промене су потребне у целој Србији, а поготову у Панчеву, стога смо ми из странака оснивача Савеза решили да додатно продубимо постојећу сарадњу и припремимо се за све изборе који долазе.

У том смислу, верују да ће све организације које желе добро Панчеву, бити у Савезу за Панчево, и бити једина, стварна алтернатива лошој локалној власти.

Савез за Србију је у претходном периоду одржао трибине у Шапцу, Караљеву и Ужицу, данас се одржава у Зрењанину, а у наредном периоду ће бити одржана трибина и у Панчеву. На трибини оснивачи Савеза за Србију представљају свој програм од 30 тачака, а окосница програма Савеза за Србију је стварање правне државе, независно судство, слобода медија, образовање, стварање услова да млади остају у Србији.

 

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: