Опозиција напустила седницу скупштине, 40 одлука усвојено без расправе

Роботизација и незрелост

Милица Тодоровић (СНС): напуштање седнице чин „политичког несазревања“

Одборници Скупштине града Панчева усвојили су око четрдесет одлука, на седници која је одржана у четвртак, 13. Јула. Заседање је обележило и напуштање седнице опозиционих одборника (ДС, ДЈБ, СРС, ЛСВ и неки од самосталних одборника) због неусвајања предлога самосталног одборника Оливера Петковића. Одборници СПС-а и неки самостални посланици нису напустили седницу.

Петковић је наиме предложио да се дневни ред прошири и да скупштина расправља о неколико предлога: формирању радних тела за градску Апотеку, начину на који се додељује и троши градски новац за јавно информисање, да расправља о коришћењу јавних простора, као и канализацији у насељу Младост. Оливер Петковић је затражио и да се накнадно додате тачке скину са дневног реда, јер одборници нису имали прилике да се упознају са текстом одлука.

Одборници нису прихватили ниједан Петковићев предлог, након чега су представници опозиције и самостални одборници напустили салу.

Градоначленик Панчева Саша Павлов прокоментарисао је одлуку одборника владајуће партије да не прихвате предлоге самосталног посланика. Он је оценио да би формирање скупштинског тела проблем Апотеке Панчево био исполитизован, те да тиме треба да се баве стручњаци.

Додао је да се свакодневно ради на решавању кризе у Апотеци Панчево која траје од децембра 2015. године. Он је истакао да су чланови Управног одбора који су поднели оставке у децембру 2016. године имају обавезу да раде све док их Скупштина не разреши.

Одговарајући на захтев за решавање проблема кишне канализације у насељу Младост градоначелник је објаснио да се годинама није улагало у инфраструктуру те да је „тешко нешто урадити за годину, две, три“. Он је рекао да ће тај проблем бити решен кроз јавно-приватно партнерство за две године, две и по године.

Оценио је и да је одлука о додели новца за суфинансирање медијских садржаја била јасна и транспарентна и да је нико нико сматрао смуњивом.

Одборници Српске напредне странке Милица Тодоровић и Жељко Сушец оценили су за скупштинском говорницом да је чин напуштања седнице од стране опозиције непоштовање грађана који су их изабрали, а одборница СНС-а тај чин види као „политичко несазревање“. Они су истакли да за свој рад одборници добијају одборнички додатак, а не присуствују седницама.

На седници је усвојен први ребаланс градског буџета за 2017. годину, а одборници су донели још низ одлука, међу којима су: предлози одлука о кредитном задуживању града за 2016. и 2017. годину, предлог измене кадровског плана Градске управе, одлуке везане за реорганизацију ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“, предлог одлуке за избор директора тог јавног предузећа (Маја Витман), а одборници су прво разрешили, па затим поново именовали Милана Бабића за в.д. директора те установе.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max
6 године пре

а одборница СНС-а тај чин види као „политичко несазревање“.
Mene interesuje kad je bilo političko sazrevanje ove odbornice kad je bila vatreni Đinđićevac ili sad kad je iskreni Naprednjak

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: