Још два дана до избора

Предизборна тишина почиње у поноћ

У Панчеву право гласа има 111.416 грађана, који ће гласати на 76 бирачких места

Предизборна тишина почиње у поноћ и траје све до затварања бирачких места 2. априла у 20 сати. За време предизборне тишине забрањени су изборна пропаганда, одржавање јавних скупова и објављивање процене изборних резултата.

На сам дан гласања, у недељу 2. априла, од 7 до 20 сати дозвољено је објављивање извештаја о томе где су кандидати гласали, али не и њихових изјава.

Током предизборне тишине дозвољено је и емитовање информација о одзиву бирача и спотова надлежих републичких органа и невладиних организација којима се грађани упућују када и како могу да гласају.

Током предизборне тишине, на бирачком месту и на 50 метара од бирачког места забрањено је истицање симбола политичких странака и другог пропагандног материјала.

Уколико се та одредба не поштује, бирачки одбор се распушта, а гласање понавља.

У Панчеву право гласа има 111.416 грађана, који ће гласати на 76 бирачких места. Републичка изборна комисија формирала је Радно тело за рад на спровођењу избора за председника Републике Србије у Панчеву. Радно тело ће имати своје представнике на шест бирачких места. Чланови Радног тела РИК-а биће дежурни током изборног дана, у Градској управи, а број телефона на који ће се јављати је 308-951.

Бета, Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: