Против Николе Јовановића поднета је кривична пријава због угрожавања сигурности

Потпредседник Народне странке приведен на саслушање у панчевачко Основно тужилаштво

Народна странка: Јовановић приведен на основу исконструисане оптужбе одборника СНС-а у Панчеву и напредњачког бота Ивана Тешића због наводног инцидента.

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић јутрос је био приведен на саслушање у Основно јавно тужилаштво у Панчеву због неодазивања на позиве тужилаштва, поводом кривичне пријаве која је против њега поднета због угрожавања сигурности.

Претходно је четири пута било покушано да му се уручи позив на адреси пребивалишта, након чега је издата наредба за његово принудно довођење, рекли су Тањугу у панчевачком тужилаштву и додали да је Јовановић данас оставио нову адресу након чега је пуштен.

Oн ће бити поново позван на саслушање на којем ће моћи да изнесе своју одбрану поводом кривичне пријаве, кажу у тужилаштву и истичу да је у питању редован поступак.

У тужилаштву, нису могли да кажу ко је подносилац кривичне пријаве јер је у питању „приватно лице“, а Народна странка је саопштила да је Јовановић приведен „на основу исконструисане оптужбе одборника СНС-а у Панчеву и напредњачког бота Ивана Тешића због наводног инцидента“.

Народна странка најоштрије осуђује овај покушај застрашивања Јовановића и захтева да он одмах буде пуштен на слободу.

Танјуг, Панпрес

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: