Одборничка група Слободно Панчево о складишту вештачког ђубрива

Питање за градоначелника: када ћемо поново бити безбедни?

Поводом ситуације у вези са нелегалним одлагањем вештачког и опасног ђубрива у Стаклари, огласила се и одборничка група Слободно Панчево. Они су навели да грађани морају очигледно сами да се боре за своју безбедност.

„На протекле две седнице Скупштине града Панчева владајућа већина одбила је и да разговара о складишту вештачког ђубрива у Стаклари, а путем медија сазнали смо да је градоначелник изјавио да неће дозволити складиште вештачког ђубрива у нашем граду. Користимо ову прилику да градоначелника Панчева Сашу Павлова инфомишемо да СКЛАДИШТЕ ВЕШТАЧКОГ ЂУБРИВА У СТАКЛАРИ ВЕЋ ПОСТОЈИ И РАДИ„, пише у саопштењу одборничке групе Слободно Панчево, које је потписао Душан Стојић.

Они додају да су имали увид у решење у оквиру једног поступка пред надлежним институцијама где се види да је полицијска управа у Панчеву утврдила да се у Стаклари врши складиштење, манипулација, продаја и транспорт амонијум-нитрата и складиштење ове материје у објектима који не одговарају прописаним стандардима. У документу стоји и да се неовлашћеним радњама у вези ове материје, а због непосредне близине хемијског комплекса може изазвати опасност за живот људи и имовину.

„Зато питамо градоначелника како је могуће да складиште постоји без извештаја о безбедности? Шта сте до сада урадили по овом питању? Да ли вас је ико обавестио о овом проблем? Зашто се избегава скупштинска расправа о овом питању? Да ли се ви ишта питате у овом граду? Када ће се нешто предузети? Када ћемо поново бити безбедни?“

У Слободном Панчеву наводе да грађани Панчева заслужују власт која је информисана, која не бежи од проблема и води рачуна о безбедности грађана.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress