Народна странка Панчево покреће акцију

Петиција за укидање јавних извршитеља

Народна странка Панчево покреће потписивање петиције за укидање јавних извршитеља, јер је како се наводи у саопштењу, Законом о извршењу и обезбеђењу легализована самовоља повлашћених појединаца, који су стављени изнад закона и Устава Србије.

Штандови за прикупљање потписа биће постављени петком испред Културног центра у 18 сати, и суботом испред Зелене пијаце у 10 сати. Из Народне странке додају да ће акције за потписавање петиције у наредном периоду бити покренуте и у насељеним местима.

У саопштењу Народне странке каже се да се на овај начин лични интереси богатих стављају изнад јавних интереса.

„Држава овим законом директно ради против својих грађана и увећава број бескућника и социјалних случајева јер омогућава повлашћенима лицима да купују обезвређене некретнине људи које избацује на улицу. Штити јаке и моћне, а обесправљује обичне грађане. Омогућује да се и најмања дуговања наплаћују запленом и продајом некретнина“, стоји у саопштењу.

Подсећа се да Србија нема законске одредбе о имовинском цензусу који би заштитио најугроженије грађане да их извршитељи доведу у стање да остану без крова над главом.

„Извршитељи овим законом имају овлашћења да врше претраживање одеће извршног дужника коју он носи. Једном када се омогући приватним лицима да имају право на претрес, само је питање коме ће све држава дати право да претреса грађане“.

Наводи се да на документима које издају јавни извршитељи стоји грб државе Србије, и да се на тај начин грађани доводе у заблуду да их терети државни орган због дуговања.

„Заправо га гоне приватници за рачун трећих лица. Такође, дозвољава се извршење без правоснажности, чиме се, у потпуности, урушава правни систем државе Србије.Превелики су трошкови извршења, често већи и од самог дуга. Полиција може кривично да одговара ако не помогне извршитељима да избаце грађане из станова а грађани често немају право жалбе на извршење, а и кад имају, жалба не одлаже извршење. Сва бруталност овог закона односи се само на грађане Србије – овај закон забрањује извршење на имовини стране фирме, па чак и над офшор компанијама домаћих богаташа“.

Градски одбор Народне странке Панчево позива грађане да својим потписом, како кажу, стану на пут извршитељској мафији и овој накарадној власти која је показала да је само марионета крупног капитала.

Редакција

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Safet
2 године пре

Ja sam još pre dvadeset dana potpisao ovu peticiju protiv izvršitelja i to su tada skupljali Radikali. Zato nije mi jasno što sada ovi iz Narodne stranke to isto rade i što su oni baš sada počeli da skupljaju potpise za istu peticiju?

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: