Седница Скупштине града

Пет сати расправе и тишина

Првог октобра Градски већници Миша Марковић и Миленко Чучковић, поднели су оставке на функције, обавестио је Тигран Киш, председник Скупштине Града Панчева одборнике, на јучерашњој седници. Такође, ни Зорица Репац, градска већница задужена за пољопривреду, неће бити више на сталном раду.

Градоначелник Панчева Саша Павлов, предложио да нови већник за стамбено-комуналне послове и саобраћај уместо Мише Марковића буде Миленко Чучковић, а уместо њега за подручје рада, запошљавања и социјалне политике биће задужена Сузана Јовановић. Она је на тој функцији већ била између 2004. и 2008. године и од 2013. до 2016. године. Скупштинска већина за промене у Градском већу била је после тајног гласања – 40 гласова “за”, од 50 пристуних одборника

Никола Ћебић, из Слободног Панчева замерио је власти што Мишо Марковић није присуствоао седници с обзиром да је на дневном реду било доста тачака које су се тицале стамбено-комуналних послова. Он је подсетио да у Градском већу већ постоји чланица адужене за здравство која се не појављује на седницама, те да Веће не функционише добро.

На дневном реду било је преко 50 тачака, о којима се расправљало скоро пет сати, а седницу су обележили монолози опозиције – Николе Ћебића и Дејана Јовановића из Слободног Панчева, који су се смењивали за скупшинском говорницом.

Одборници су предложили неколико амандмана, који су углавном одбијени, а наметали су и теме важне за град, као што су амброзија, случај Апотеке Панчево, рад комуналних предузећа… Међутим, на сва питања представници власти, одборници и директори остали су неми.

 

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: