Реаговање опозиције поводом најављеног стечаја у ХИП „Азотара"

Панчевачка опозиција: 1.000 радника остаје без посла, градска власт ћути

Поводом најављеног стечаја у фабрици ХИП „Азотара“, огласила се и панчевачка опозиција. У заједничком саопштењу Демократске странке, Народне странке, Покрета слободних грађана, Демократске странке Србије, одборничке групе „Слободно Панчево“, Нове странке, Толеранције Србије, Српског покрета Двери, и одборничке групе „За наше Панчево“, опозиција истиче да се поводом најаве стечаја једне од највећих фабрика у Панчеву, нико од градске власти није огласио.

„Градоначелник, градска менаџерка, чланови Градског већа задужени за привреду и финансије упадљиво ћуте, као да ће 1.000 радника остати без посла у септембру у неком другом граду, а не у Панчеву“, наводи се у саопштењу.

Они постављају питање како је могуће да РТБ „Бор“ који има вишеструко веће дугове не иде у стечај, те због чега се дају бесплатно грађевинско земљиште и милионски износи субенција страним компанијама, док се у предузећима под контролом државе и страначких, неспособних кадрова, недомаћински послује и терају у стечај?

„Градској власти су била пуна уста када је најављивала да ће се у наредних пет година отворити пар стотина нових радних места, а када 1.000 радника у најстаријој фабрици Јужне зоне остаје без посла за пар месеци онда се гура глава у песак“, каже се у допису.

Опозиција од владајуће већине у Панчеву тражи да се изјасни да ли је граду потребна Азотара“ или барем да „јавно кажу да им је забрањено да о овој теми говоре пошто њихови виши органи странке имају свој интерес“.

„Изражавамо нашу подршку радницима који се боре за могућност да се у Азотари ради и заради кроз домаћинско пословање“, закључује се у саопштењу.

 

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: