У суботу 1. септембра

Отворена канцеларија Покрета слободних грађана у Панчеву

У суботу 1. септембра, званично је отворена канцеларија Покрета слободних грађана у Панчеву. Канцеларија се налази у улици Максима Горког број 4. Отварању и промоцији програма грађанског блока 381 присуствовао је и председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић. Уз њега су говорили повереник ПСГ за Панчево др Небојша Тасић и повереник за јужнобанатски регион Никола Ћурчин.

Циљеви грађанског блока 381:

ЧОВЕК У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ – Човек и људске потребе, достојанство и срећа су највиша друштвена вредност и исходиште свих наших политика;Нација и држава имају смисла тек ако су у служби човека. Најважнији политички циљ у Србији јесте стварање заједнице узајамног поверења и подршке људима.

СЛОБОДА И ПРАВДА – Грађанима ћемо вратити „отету“ државу и ревитализовати систем институција и демократских установа да би обезбеђивале поштовање људских и мањинских права, те гарантовале слободу и правду.

СРБИЈА НА ЗАПАДУ – Наши људи одувек су ишли за бољим животом на Запад, и Србија ће. Увешћемо је у Европску Унију и као отворено, просвећено и плурално друштво неопозиво укључити у западну породицу држава. Тиме ће Србија окончати двовековно колебање и тражење свог места у међународном поретку.

ДРУШТВО ЈЕДНАКИХ ШАНСИ – Економска политика, заснована на законима тржишта осигураваће просперитет за земљу и њен свет рада, а снажна социјална политика систем социјалне праведности и сигурности. Ствараћемо друштво једнаких шанси и афирмисати успех. Успоставићемо нулту стопу толеранције за криминал и корупцију.

ЕКОЛОШКА ДРЖАВА – Градићемо Србију као здрав дом за сва жива бића и земљу нове политичке културе, дијалога и мира, привлачну за генерације дигиталног доба које треба да остварују и живе визију модерне Србије.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress