Бојкот седнице Скупштине

Опозиција не жели у градски парламент: део одборника остао испред сале

У исто време када је заказана 30. седница Скупштине града Панчева, данас у 10 сати, у холу Градске управе конфернецију за медије одржали су одборници опозиционих одборничких група „Слободно Панчево” и „За наше Панчево”. Они су том приликом саопштили јавности да неће присуствовати заседању парламента. Одлуку су објаснили на следећи начин:

Седницу смо напустили јер већ дуже време не функционише у складу са Пословником. Председник Скупштине и скупштинске службе ингоришу предлоге опозиционих одборника, избегавају да одговоре на одборничка питања, а нису испуњени ни технички услови за несметан рад опозиционих одборничких група“, рекао је Никола Ћебић, одборник „Слободног Панчева“ и додао да његове колеге не желе да дају легитимет таквом парламенту.

Павле Ђукић, из одборничке групе „За наше Панчево” критиковао је рад АТП-а, док је одборник „Слободног Панчева“ Дејан Јовановић изразио скепсу према плановима градске власти о јавно-приватним парнерствима.

Одборник Жарко Јелисавчић је симболично позвао суграђане и суграђанке на заседање Скупштине у петак, 8. фебруара у 18 сати испред Културног центра, односно позаво их је на други протест #1од5милиона.

Осим одборника поменуте две одборничке групе, међу пристунима су били и одборник покрета Доста је било Ђерфи Шандор.

Подсетимо, ово није први пут да опозициони одборници бојкотују заседање парламента. Они су напустили седницу Скупштине Града Панчева и крајем децембра 2018. из истих разлога.

Такође, више опозиционих партија је крајем прошлог месеца одлучило да бојкотује седнице Скупштине Републике Србије.

Како није било већег дела опозиције у скупштинској сали, данашња седница Скупштине града Панчева завршена је за рекордних 20 минута, усвајањем свих шест тачака које су биле на дневном реду.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: