Настављен бојкот седница

Опозиција: Институција Скупштине поптуно урушена

За нешто више од сат времена, усвојено је преко 50 тачака

Седница Скупштине града Панчева, која је одржана у петак, 5. априла, протекла је у мирној и ефективној атмосфери, највише због тога што већина опозиционих одборника није била у сали. За нешто више од сат времена, усвојено је преко 50 тачака, међу којима су најважмније биле ребаланс буџета, издавање земљишта компанији ЗТФ у Северној индустријској зони, и усвајање пројекта јавно-приватног партнерства за јавни превоз.

Такође, усвојене су одлуке о спровођењу јавних конкурса за избор директора три јавна предузећа – ЈКП „Хигијена“,„Грејање“ и ЈП „Градска стамбена агенција“.

Као и током претходних седница (од краја децембра 2018. године), већина опозиционих одборника је бојкотовало седницу Скупштине града. Како су објаснили на конференцији за новинаре, која је сазвана у исто време када и седница, у Холу Градске управе, институција Скупштине је потпуно урушена, и они не желе да у њој буду украс.

Жарко Јелисавчић, из одборничке групе Слободно Панчево, рекао је да замерају скупштинској већини што подноси бесмислене амандмане, чиме краде време опозицији за расправу, крше Пословник, тачке дневног реда додају преко ноћи, селективно одговарају на одборничка питања, а седнице одржавају једном у два-три месеца.

Истакао је да јавност рада не постоји, пошто не постоји  интернет и ТВ пренос, и поред константног опомињања председника Скуптшине Тиграна Киша, да јавност рада мора да обезбеди.

Пристунима су се обратили и Душан Стојић и Дејан Јовановић, из исте одборничке групе.

Одборник Демократске странке Зоран Јовановић истакао је да  је доношење одлука препуштено ванинституционалним структурама унутар Српске напредне странке. Он је критиковао неке од одлука које су биле на дневном реду седнице Скупштине града, као што је јавно-приватно партнерство и друга фаза изградње ЗТФ фабрике у Панчеву.

Новинарима и новинаркама се обратио и Шандор Ђерфи, одборник „Доста је било”, а међу пристунима су били и Никола Ћурчин (Слободно Панчево), Јовица Петровачки и Денко Тончев (За наше Панчево), док су Павле Ђукић (За наше Панчево) и Предраг Богатинчевић, самостални одборник оправдано изостали.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress