Прекомпоновање у редовима одборника опозиције

Одборници ДС-а и ДЈБ формирали нову одборничку групу, Лигаши у одборничкој групи „За наше Панчево”

Одборнице и одборници Демократске странке и странке Доста је било – Др Душан Стојић (ДС), Никола Ћебић (ДЈБ), Душица Јовановић (ДЈБ), Жарко Јелисавчић (ДЈБ), Дејан Јовановић (ДЈБ), Никола Ћурчин (ДС), и Дубравка Минић (ДС), напустили су своје одборничке групе и формирали нову групу под називом „Слободно Панчево”.

Председник одборничке групе је др Душан Стојић, док је његов заменик Никола Ћебић. Према Стојићевим речима окупиле су их исте идеје – владавина права, борба против партијске државе, градска власт која постоји и ради у интересу Панчеваца,  равноправност без обзира на политичку припадност, слобода мишљења, окупљања и политичког деловања.

„За те циљеве ћемо се борити, и окупљати наше суграђане, како би повратили достојанство и самопоштовање.  Панчевци заслужују да живе без свакодневног страха за посао и егзистенцију. Уверени смо да борба за слободно Панчево тек почиње и да је крај владавине актуелног режима оно што следи”, наводи се у саопштењу одборничке групе.

Они наводе да ће кроз своје деловање окупити све оне који желе суштинску промену, јер је уједињавање једини начин да се изађе из тренутног мрака и апатије”.

Такође, одборници Лиге социјалдемократа Панчево формирали су нову одборничку групу под називом „За наше Панчево”. Председник је Павле Ђукић, а чланови су још Денко Тончев, Оливер Петковић, Владан Кељевић и Јовица Петровачки.

Из одборничке групе Доста је било иступио је одборник Ђерфи Шандор, и сада наступа као једини одборник ДЈБ, тако да су на данашњој седници одборничке групе Лиге социјалдемократа Војводине, Доста је било и Демократске странке престале да постоје. Све три странке сада у Скупштини имају по једног одборника.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress