Избори на Котежу : Гласање без УВ лампи

Избори за чланове скупштине Месне заједнице Котеж одржамни су у недељу, 4. јуна. Как смо сазнали до Бранкице Јанковић, председнице Комисије за спровођење избора, свих 15 места су освојили кандидати СНС-а, а у изборној утакмици учестовали су и представници СПС-а и Удружење грађана „Котеж против диктатуре“. Она је додала да су поднесни приговори на изборни процес, али није желела да прецизира који број приговора је стигао и на шта се односе.

Удружење грађана „Котеж против диктатуре“ саопштило је да су они поднели неколико приговора због непарвилности на бирачким местима. Удружење је саопштило да је грубо прекршен Члан 21 Одлуке о Месним заједницама града Панчева (Службени лист бр. 36, од 26. децембра 2011.) и Правило о раду бирачких одбора Републичке изборне комисије од 8. марта 2016. године јер није било испоштовано коришћење спреја за обележавање гласача и УВ лампе за контролу гласања, ни на једном од шест бирачких места (35,36,37,38,39 и 40).

Да УВ лампи није било уверила и новинарка нашег портала.

Како се даље наводи у саопштењу тиме је угрожена како регуларност избора тако и бирачко право грађана.

„На бирачким местима није истакнут списак кандидата за Скупштину Месне заједнице Котеж за које се гласа, а поједини гласачи су изјавили да им није тражена легитимација“, стоји у саопштењу.

Српски покрет „Двери“ Панчево, који је подржао листу УГ „Котеж против диктатуре“ (као и Демократска странка и покрет „Доста је било“) такође је реаговао и оценио да је током изборног процеса „СНС је као и раније, незаконито користила све ресурсе које има као владајућа групација у Панчеву – од мобилисања страначки запослених паразита да у радно време иду од врата до врата и врше притисак на грађане да гласају за кандидате СНС, до нових обећања за запослење.“

Такође, на дан гласања страначки послушници, били су распоређени на паркинзима и клупама испред бирачких места и бележили долазак на бирачка места, у шта се уверила и наша новинарка.

 

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress