Седница Скупштине града Панчева

Изабрани директори јавно-комуналних предузећа, и нови члан Градског већа

До сада су били у в.д. стању, и то дуже од годину дана, иако закон превиђа да у том статусу могу бити највише 12 месеци

На данашњој седници Скупштине града Панчево усвојено је 97 тачака, за два сата. Већи број одборника опозиције ни данас није присуствовао седници, а као и до сада прнос уживо није био обезбеђен.

Међу најзначајнијим усвојеним одлукама су ребаланс буџета, именовања новог члана Градског већа и именовања директора Јавно комуналних предузећа, као и поскупљење цене грејања, за 6,2 одсто, од октобра ове године. Нова цена ће важити за домаћинства којима се обрачун прави по квадратном метру, док ће они који имају калориметре и власници пословног простора плаћати као и до сада. Замерку на ту одлуку имао је Никола Дангубић, одборник СПС-а који је рекао да није у реду да се грађанима узима додатни новац из џепа, а другима не.

Ребалансом навише је опредељено за АТП – 105 милиона динара, за „Зеленило“ је издвојено од 40 милиона, а ЈКП „Младост“ је добило 30 милиона динара. За повећање плата запослених у Предшколској установи „Дечја радост“ опредељено је 4,2 милиона динара, а за сузбијање комараца још шест милиона динара. Прихваћен је и амандман за асфалитрање Улице Јосифа Дучића у Омољици.

Градоначелник Града Панчева Саша Павлов предложио да за новог члана Градског већа задуженог за пољопривреду и рурални развој Зорана Грбу, запосленог у Градској управи, што су одборници усвојили.

Именовани су и директори ЈКП, који су до сада били у в.д. стању, и то дуже од годину дана, иако закон превиђа да у том статусу могу да буду највише 12 месеци.

За директорку Грејања изабрана је Зденка Јокић, Ненад Ракић, за првог човека Градске стамбене агенције, директор Хигијене биће  Александар Стевановић, док ће Туристичку организацију Панчево представљати Никола Стоилковића.

Зденка Јокић и Ненад Ракић изабрани су 16. марта 2018. године за в.д. директоре, док су Столиковић и Стевановић на челу установа од марта, односно од септембра 2017. године.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: