Са седнице Скупштине града Панчева

И то се дешава: Градско веће усвојило амандман опозиције

Одборници владајуће већине су у миру и тишини изгласали око 40 тачака

Седницу Скупштине града одржану у петак, 12. јануара, обележило још мање учествовање одборника владајуће већине у расправама, него обично, али и један куриозитет – усвајање амандамана који је поднела опозиција. Наиме, Никола Ћебић, члан одборничке опозиционе групе „Слободно Панчево“ поднео је амандман на Одлуку о преиспитивању потребе постојања комисија и других радних тела образованих од стране органа града, коју је скупштинска већина ставила на дневни ред по хитном поступку.

Због поднетог амандмана седница које је почела у 10 сати прекинута је у 10,30 на 45 минута како би Градско веће одлучило о предлогу. На изненађење многих Градско веће је усвојило амандман који се тиче обавезе да се у року од осам дана на интерент страници Града Панчева објави списак свих комисија и радних тела, са изменом да та обавеза буде испуњена у року од 30 дана. Након паузе за Одлуку су гласали и одборници владајуће већине и опозициони одборници.

Одборници владајуће већине су у миру и тишини изгласали око 40 тачака, између осталог и програме пословања јавно-комуналних предузећа на територији Града Панчева за 2018. годину, две одлуке које се односе на утврђивање доприноса за уређење грађевинског земљишта и одређивање трошкова за његово уређење, Предлог плана квалитета ваздуха за град Панчево за ову годину, измене финансијских планова домова културе за ову годину…

Осим Градске већнице задужене за заштиту животне средине и одрживи развој Катарине Бањаи, која је образложила документ о квалитету ваздуха,више нико из редова владајуће већине није изашао пред скупштинску говорницу. За њом су се смењивали представници опозиције, који су замерили на обједињавању расправе о програмима јавних предузећа и анализирали програм ЈКП „Хигијена“.

Такође, изразили су сумњу о оправданости постојања Туристичке организације Панчево, чији је годишњи план требало да се усвоји, јер се како су рекли издваја велики новац за њен рад (20 милиона), али она са једном запосленом особом није довољно ефикасна.

Опозиција је била сложна и по питању директних преноса Скупштинских седница. Наиме, Жарко Јелисавчић из одборничке групе „Слободно Панчево“ упутио је председнику Скупштине Тиграну Кишу, одборничко питање о томе због чега нема преноса седница преко интерента, као и уживо. Киш је рекао да одговор неће дати на тој седници већ накнадно. И поред тога што је исто питање поставио и Срђан Гламочанин (СРС), председник Скупштине био је изричит у ставу да ће на одговор јавност морати да сачека.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: