Седница скупштине града по 34. пут

Две оставке у Градском већу: Панчево без члана ГВ за комуналне послове и саобраћај

Бојкот дела опозиције настављен

Одборници и одбронице Скупштине града Панчева за само сат и петнаест минута усвојили су четрдесет седам тачака и још петнаест информативних, на данашњој седници.

Најважније тачке биле су оставке чланова Градског већа, трећи ребаланс буџета, почетак изградње Северне пословне зоне 2, предлог пројекта за покретање јавно-приватног партнерства за путну инфраструктуру, док су остале тачке биле везане за програме рада јавних предузећа, културних установа и расподелу добити.

Како је објаснио Тигран Киш, председавајући Скупштине, 2. септембра, оставку је на место чланице Градског већа задужене за рад, запошљавање и социјална питања, поднела Сузана Јовановић, а десет дана касније и Милено Чучковић, задужен за стамбено-комуналне послове и саобраћај.

Саша Павлов, градоначелник града Панчева, објаснио је за скупштинском говорницом да је оставка Сузане Јовановић била изненадна, и да нису имали времена да пронађу најбоље решење за тако кратко време, имајући у виду да су многи конкурси из области социјалне политике и запошљавање актуелни, да је донео одлуку да за то место предложи неког ко има искуства, а то је Миленко Чучковић, који је овај ресор и водио од 2016. до 2018. године. Павлов је рекао и да Чучковића неће за сада нико заменити на његовој функцији, јер опет није пронађена адекватна особа за то место. Предложио је да избор новог члана Градског већа за стамбено-комуналне послове и саобраћај сачека наредну седницу Скупштине.

Павлов је образлагао и трећу тачку дневног реда која се односила на усвајање плана детаљне регулације за подручје Сверене пословне зоне 2 у Панчеву. Он је појаснио да се не ради о проширењу постојеће Северно-пословне зоне, где је фабрику отворила компанија ZF, већ да је реч о 22 хектара преко пута нове индустријеске зоне, преко црепајачког пута. Он је најавио да ће на том простору фабрику отворити компаније, али није желео да открије има новог инвеститора. Рекао је само да ће улагање бити још веће од инвестиције ZF-а.

Већи део опозиционих одборника није присуствовао ни овој седници Скупштине. Тако су наставили бојкот седница који је поечо у децембру 2018. године.

Никола Ћурчин, одборник Слободног Панчева, те члан председништва и повереник за Војводину Покрета слободних грађана, објаснио је за наш портал разлоге за бојкот:

„С обзиром да нема никаквих помака у смислу јавности рада Скупштине, нити било какве могућности за расправу о пробелмима који се годинама игноришу ПСГ у оквиру одборницке групе Слободно Панцево наставља бојкот седница Скупстине града Панчева. Проблеми попут Апотеке, промени назива културног центра у културни центар ‘Небојша Глоговац’, приступа јавном информисању и јавним просторима, деградацији комуналних услуга, поскупљењима комуналних услуга и поред 100 милиона профита ЈКП Грејање, катастрофалне ситуације у јавном градском превозу нису на дневном реду, већ задуживање града на 10 година кроз јавно приватно партнерство. Незадовљство грађана је велико, и игнорисање које градска власт показује само јача одлучност за промене које су на видику“, оценио је он.

И поред важности теме, о јавном приватном партнерству без елемената концесије за изградњу и одржавање путне инфраструктуре, на седници Скупштине није било речи, већ је та тачка усвојена у тишини, без образлагања предлагача.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: