Саопштење панчевачких демократа

ДС: Хитна оставка или смена в.д. директора Дома здравља Панчево др Стојана Вишекруне

У данима када „Kовид19“ бројеви обарају све рекорде од почетка епидемије, менаџмент Дома здравља Панчево, на челу са др Стојаном Вишекруном је у дубоком зимском сну, не водећи рачуна о пацијентима којима је помоћ преко потребна, саопштава панчевачки Градски одбор Демократске странке. Као што је др Вишекруна у зимскон сну, тако је и градоначелник Стевановић, којем је брига о здрављу пацијената толико битна да је Панчево град који нема ресорног већника за здравство, каже се у саопштењу.

Наиме, ситуација са „Kовид 19“ је измакла контроли, а ни др Вишекруна, ни градоначелник Стевановић, не чине ништа да Панчевке и Панчевци добију адекватну здравствену заштиту, упозоравају демократе.

„Уместо адекватне здравствене заштите, грађанке и грађани Панчева добили су вишесатно чекање у непрегледним редовима, уз стајање, по најјачој хладноћи испред „Ковид19“ амбуланти да би добили лекарску помоћ и одрадили неопходне лабораторијске анализе“, пише у саопштењу.

За то време, док су промрзли грађани у редовима, актуелни в.д. директор Дома здравља Панчево, др Стојан Вишекруна, којем је мандат истекао новембра прошле године, седи у својој топлој канцеларији и бави се тиме како да сачува своју фотељу, јер са тог места не види проблем са којим се оболели суочавају, пишу демократе. Поред тога што се дотични не бави пацијентима, али и због лошег односа према запосленима тражена је његова оставка.

Напредњачка власт, настављају, којој је слоган кампање био “За нашу децу” показала је како и колико брине о деци, тако што нам деца са родитељима стоје напољу по цичој зими чекајући на преглед, а град Панчево нема дечију „Kовид 19“ амбуланту.

Демократска странка Пачево, позива в.д. директора др Стојана Вишекруну да у интересу грађанки и грађана Панчева одмах поднесе неопозиву оставку, а градоначелника Александра Стевановића у случају да в.д. директор др Вишекруна то не учини, истог смени по хитном поступку и сам да поднесе оставку.

Панчевачке демократе се питају да ли због нечије сујете, нестручности и небриге требају да испаштају све Панчевке и сви Панчевци и да ли је фотеља др Стојана Вишекруне драгоценија од здравља и живота наших суграђана?

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: