Одлука о концесији штетна, сматрају у ДС-у

Демократка странка Панчево: Павлов директно одговоран за гашење АТП-a и остављање радника на улици

Градски одбор Демократске странке Панчево саопштио је да најоштрије се противи одлуци градоначелника Саше Павлова за доделу концесије за обављање линијског превоза на територији града Панчева. Оваквим потезом градоначелник Панчева Саша Павлов је директно одговоран за гашење АТП Панчево и остављање радника нашег аутотранспортног предузећа на улици, упозоравају из ДС-а и подсећају да је та странка упозорила на овакав сценарио још јануара 2018. године.

У саопштењу се подсећа да од доласка на власт Српске напредне странке, 2012. године, возни парк АТП-а је обновљен са 12 нових аутобуса купљених на лизинг од Икарбуса 2016. године, без адекватног техничког пријема и са бројним проблемима који су изискивали додатна средства на терет АТП-а како би аутобуси могли да буду колико толико у употреби. Додаје се да је након ове набавке уследила нова набавка 10 половних аутобуса 2017. године, од којих је само пет аутобуса било одмах у употреби. Затим долази до поскупљења превоза, а онда због неодговорности руководства и градске власти, АТП је принуђен да изнајми 20 аутобуса јер њихови аутобуси нусу испуњавали техничке услове за превоз путника.

Наводе да је као последња у низу одлука на штету грађанки и грађана Панчева, додела концесије за обављање линијског превоза на територији града Панчева и то баш групи понуђача у чијем саставу је превозник „Транс – Југ“ из Обреновца од којег је АТП изнајмљивао аутобусе и према којем има дуг.

Ово све доказује да Власт Српске напредне странке, више од седам година, систематски уништава ово предузеће како би га довела у овакву ситуацију. Подсетимо да је за 7 година власти, Српска напредна странка често мењала директоре АТП-а, не због тога што нису добро радили свој посао, већ зато што нису послушници који би преузели одговорност за затварање овог предузећа. А онда, за директора је доведен Бојан Бојанић, бивши директор „Ласте“ Београд за којег се испоставило да је експерт за затварање оваквих предузећа“, пише у саопштењу.

Из Демократске странке напомињу да веома озбиљно анализирају Јавни уговор за доделу концесије, те ће се у наредним данима обратити грађанима са новим информацијама, а  грађанке и грађане позивају да им се придруже у борби против ове власти којој је лични интерес појединаца важнији од интереса грађанки и грађана Панчева.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: