Представници опозиције одржали конференцију за новинаре испред панчевачког предузећа

„Азотару“ не смемо да изгубимо

Једна је од највећих фабрика минералних ђубрива и азотних једињења у региону и једини произвођач амонијака, карбамида (УРЕЕ) и амонијум нитрата у Србији

Представници панчевачких опозиционих странака, покрета и одборничких група – Демократске странке, Народне странке, Покрета слободних грађана, Демократске странке Србије, одборничке групе „Слободно Панчево“, Нове странке, Толеранције Србије, Српског покрета Двери, и одборничке групе „За наше Панчево“, данас су испред ХИП „Азотара“ одржали конференцију за штампу.

Они су истакли да градска власт треба да изврши притисак/утицај на своје партијске колеге у Новом Саду и Београду и не дозволи да се затвори још једна наша фабрика.

Сматрају да не треба да се прогласи стечај, већ да је потребно да се реално сагледају финансијске околности јер је Азотара стратешки важна, те да не би смели да је изгубимо.

„Сви грађани су сведоци шта се догађа са нашим градом. Фабрике, гиганти, једна по једна се очерупа, баци у губитке, отера у стечај и затвори. Нестручни, страначки кадрови не умеју да воде једну фабрику, а како онда воде градове, нажалост и државу?! Азотара је најсвежији пример, али памтимо и друге фирме у којима је радио поштен и вредан народ, а онда једног дана добио радну књижицу и пут у неизвесност. Сада је на реду 900 радника Азотаре, нових 900 породица у Панчеву које не знају како, али ће морати да плате струју, воду, порез… да напуне буџет и кога ће опет исти да узимају колико хоће“, кажу у панчевачкој опозицији.

Они су реагујући на изјаву градоначелника Саше Павлова, која је уследила након претходне конфренеције за новинаре панчевачке опозиције, напоменули да управо Саша Павлов представља континуитет власти коjа ниjе била способна да сачува Панчевачке фабрике. Промена страначког дреса не значи да су грађани заборавили у коjим политичким партиjама jе био пре него што jе постао члан Српске Напредне Странке. Данас се он, заjедно са осталим кадровима СНС-а у Панчеву, лако одриче Азотаре“.

Опозиција подсећа да је још 2015. године је из власништва Азотаре издвојена њена лука, те да је директор овог друштва са ограниченом одговорношћу исти као и директор Азотаре. На ово привредно друштво пренешена су власништва над земљиштем и опремом.

„Постављамо питања: Зашто је ово урађено? Ко су запослени у овој новој фирми и по ком критеријуму? Да ли лука додатно користи ресурсе(опрему) Азотаре за које не плаћа обавезе? Да ли се планира продаја луке и претварање Азотаре у складиште увозног ђубрива?“

Сменом ових, неспособних политичара и доласком једне нове генерације људи који ће радити у интересу грађана Панчева и неће слушати директиве из Новог Сада или Београда, имаћемо прилику да живимо као људи, закључили су опозиционари.

 

 

 

 

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: