Ученици четвртог разреда у финалу „Здраве школе“

Шта је лична хигијена, зашто је опасно носити неудобну обућу, зашто треба редовно прати руке, да ли је жутица заразна болест – на ова питања одговарали су финалисти такмичења „Здраве школе“ одржаном у ОШ „Свети Сава“, поводом обележавања Светског дана здравља, у организацији Дома здравља Панчево. Ђаци четвртих разреда су се такмичили у играма питалице, асоцијација, слагалице.

Најуспешнији су били ученици четвртог разреда школе „Васа Живковић“, друго место су освојили четвртаци школе „Свети Сава“, док су на трећем месту били ученици школе „Моше Пијаде“ из Иванова. Они су сагласни да су на занимљив начин научили да је најважније водити рачуна о свом здрављу.

„Најзанимљивије су ми асоцијације, док су остале игрице биле мало теже, али смо ипак успели да дођемо до краја и победимо“, рекла је Ива Аврамовић из победничког тима.

„Најтежа ми је била прва игра када треба да одговоримо на питања, али јако смо задовољни резултатом, свиђа ми се што смо стигли до финала“, каже Милица Амановић из школе„Свети Сава“.

Патронажне сестре Дома здравља Панчево већ шесту годину организују овакво такмичење, а ове године је проширено и на две школе у насељеним местима – у Банатском Новом Селу и Иванову, као део здравственог васпитања које Дом здравља спроводи у вртићима, основним и средњим школама, навела је Јелена Куручев, главна сестра Дома здравља. Пројекат је подржао Град Панчево.

Финалисти су награђени дипломама и поклонима.

 

 

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: