У Машинској школи Панчево

Сто нових књига на полици Машинске школе

У сарадњи Министарства одбране Републике Србије и Савета за родну равноправност Града Панчева, додељене књиге из различитих образовних области

Библиотека Машинске школе Панчево од данас је богатија за сто нових књига стручне литературе, војних енциклопедија, уџбеника на страном језику и белетристике. Књиге су додељене у сарадњи Министарства одбране Републике Србије и Савета за родну равноправност Града Панчева.

„Књига је моћно оружје. Надам се да ће нове књиге оплеменити простор библиотеке, као и да ће их ђаци са задовољством читати“ – рекао је бригадни генерал Зоран Величковић, Командант Специјалне бригаде, у име Министарства одбране.

Машинска школа Панчево дуго није обновила школску библиотеку са оволиким бројем књига, због чега је директор школе Милорад Илић изразио захвалност Министарству одбране и градском Савету за родну равноправност.

 „Велика је част што је изабрана наша школа. Ученици наших модерних образовних профила као што је мехатроника, могу своју будућност наћи и у војним струкама, што је велики изазов за наше ученике“ – навео је директор Илић.

Председница Савета за родну равноправност Града Панчева Милица Тодоровић изјавила је да је мотив доделе књига баш Машинској школи, била скретање пажње на њено постојање, где и дечаци и девојчице могу стећи практично знање неопходно за добро запослење.

Након уручења књига, бригадни генерал Величковић је са представницима Града и директором Илићем обишао кабинете и библиотеку школе.

 

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: