Незаконита наплата рачуна за вртић

ПУ „Дечја радост“: До сада поднето 1.300 захтева за накнаду штете

Ружица Беч: Од тренутка када нам стигне захтев потребно је око 45 дана док се новац не исплати

Против Предшколске установе „Дечја радост“ Панчево и Града Панчева до сада је поднето 320 тужби за надокнаду штете јер су родитељи за боравак деце плаћали вишу цену вртића од оне утврђене законом.
Уместо законом предвиђених 20 одсто од економске цене, они су у складу са Одлуком Града Панчева плаћали 26 одсто, од 2013. до 2016. године . Ценовник је промењен на седници Скупштине града у децембру, 2016. године, а касније и договорено да се штета надокнади родитељима.

На седници Градског већа одржаној крајем прошле године, дата је сагласност ПУ „Дечја радост“ и вртићима при школама да могу са родитељима да закључе споразуме о повраћају средстава, а Град Панчево је у буџету за ову годину определио 50 милиона динара за ту намену.

Од децембра 2016. године до сада у ПУ „Дечја радост“ стигло је 1.300 захтева за накнаду штете. Како смо сазнали од Ружице Беч, директорке те установе, од тог броја 950 захтева је обрађено и исплаћено око 25 милиона динара.

„Од тренутка када нам стигне захтев потребно је око 45 дана док се новац не исплати. Тренуто обрађујемо захтеве који су стигли крајем фебруара и то је заиста велики посао за нас“, наглашава Ружица Беч.

Родитељи су оштећени за 250 до 900 динара месечно, у зависности од узраста.

Захтеви се могу предати у управној згради ПУ „Дечја радост“, у Улици Жарка Зрењанина 25, сваког радног дана од 8 до 15 сати.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: