Уговори о извођењу практичне наставе

Привредници примају 15 заваривача и 30 механичара моторних возила

Уговори о извођењу практичне наставе по моделу дуалног образовања који организује Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Јужнобанатског управног округа, у сарадњи са Машинском школом у Панчеву, потписани су у среду, 11. јула, са десетак привредних друштава и предузетника.

Они ће од 1. септембра примити 15 заваривача и 30 механичара моторних возила.

У Аутоцентру „Пивашевић“, који сарађује са Машинском школом Панчево преко десет година ове јесени биће места за четири бравара и исто толико механичара.

„Ових дана смо запослили два ученика, и стално имамо потребу за ноим кадровима и то је један од разлога што смо се укључили у ову причу. Механичари , бравари, заваривачи нам требају верујемо да ћемо кроз овај систем образовања да их обуичимо да бисмо имали кадар који нам је потребан“, каже Ђура Пивашевић, власник поменутог Аутоцентра.

Директор Регионалне привредне коморе Јужнобанатског управног округа Марко Ћулибрк, истакао је значај дуалног образовања, за привреду и младе људи који на тај начин долазе до искуства. То је како је рекао Ђорђе Лукач, директор панчевачке филијале Национале службе за запошљавање, веома важно јер данашњи послодавци углавном траже већ искусну радну снагу. Нови модел образовања ће, према његовим речима, допринети успостављању боље везе између послодаваца и школског система.

Састанку су присустовали  Татјана Божић, чланица Градског већа Панчево задужена за образовање и Ненад  Дојчиновић, директор Машинске школе Панчево. Он је рекао да се број привредника који су заинтересовани за дуално образовање сваког дана повећава, те да је упис у ту средњу школу био одличан и да су сва места у првом кругу попуњена.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: